Cerrar

es | val   

“Estem immersos en la II Edició del programa Cuatrecasas Accelera”

Entrevista a Javier Aliño, advocat de litigació i arbitratge a Cuatrecasas

Mostrar ampliado

javier aliño

javier aliño

Javier Jesús Aliño és advocat de litigació i arbitratge a la firma Cuatrecasas. El pròxim 15 de febrer, impartirà al CEEI Elx una ponència sobre els canvis produïts en la Llei de protecció de dades per a les Pimes. Per aquest motiu, hem volgut entrevistar-lo i conèixer en què consisteix la seua labor diària.

 

Hola Javier. Conta’ns, què servicis oferiu a la vostra companyia?

Cuatrecasas és un despatx d’advocats líder a Espanya, de naturalesa multidisciplinari i enfocat a l’advocacia dels negocis.  El despatx compta amb professionals de reconegut prestigi i provada experiència en l’assessorament contenciós, fiscal, mercantil i laboral amb amplis coneixements jurídics i un alt grau d’especialització.

 

Cóm podeu ajudar els emprenedors i empresaris?

La firma ofereix servicis d’assessorament global en diverses rames del Dret, a través de la integració de professionals experts en distintes especialitats dins d’un mateix equip. Això li permet atendre les necessitats de cada client des d’una perspectiva global, podent identificar i comentar totes les qüestions que preocupen al client des de la primera reunió.  

De cara als emprenedors, el despatx està immers en la segona edició del programa Cuatrecasas Accelera, la primera acceleradora de startsups de legaltech a Europa. La primera edició va ser tot un èxit, va comptar amb la participació de 9 startups, i la bona acollida d’aquest projecte al ecosistema emprenedor va impulsar el llançament de la segona edició amb l’objectiu de recolzar aquelles iniciatives empresarials l’activitat de les quals, supose una aportació de valor, innovadora i diferencial al negoci.

A més, des de la nostra oficina d’Alacant s’ha desenvolupat una labor d’assessorament a la plaça des de fa més de 18 anys i s’ha guanyat la confiança dels empresaris del nostre entorn, principalment gràcies a un profund coneixement dels sectors on els clients desenvolupen la seua activitat, per haver-los ajudat a trobar solucions a les situacions més complexes i sobretot, per haver aportat valor als seus negocis a través del treball ben fet.

 

Actualment, les empreses són conscients de la importància de la protecció de dades? Complixen amb la reglamentació?

Amb caràcter general, no s’ha prestat la deguda atenció a la regulació en la matèria, potser perquè des de les institucions tampoc s’ha sabut transmetre la seua importància. Molts empresaris es porten les mans al cap quan els comentem els precedents i les sancions que s’han impost per incompliments habituals en empreses del seu sector. Això succeeix, normalment, degut a que desconeixien que estaven incomplint les normes.

El nou Reglament General de Protecció de Dades enfortix la responsabilitat empresarial en la protecció de dades i fa partícip a les pròpies empreses del disseny i la implementació de les mesures de protecció. Això implica un coneixement previ dels riscos que la seua activitat comporta en relació amb les dades personals.

 

Algun èxit professional que vullgueu compartir amb nosaltres?

En 2017, Cuatrecasas es va convertir en el primer despatx d’advocats espanyol que va complir 100 anys. En un any tan especial, es van inaugurar les noves oficines de Mèxic i Pequín, amb la qual cosa ja són 27 les oficines amb què compten en 12 països distints.

D’altra banda, la nostra oficina d’Alacant ha crescut en molt poc temps i ha aconseguit situar-se com a despatx de referència pel que respecta als assessoraments empresarials del nostre entorn.

Al terreny personal, estic molt orgullós d’haver pogut compatibilitzar l’estudi del Màster d’advocacia digital i noves tecnologies amb el treball al despatx i tenir l’oportunitat de posar en pràctica allò que he aprés.

 

Quins reptes professionals teniu a la vista?

El nostre major repte és continuar a la senda de l’excel·lència professional i la millora en la qualitat dels nostres servicis, sempre amb la vista posada en la protecció dels assumptes encomiats i l’assistència jurídica integral als nostres clients.

1
visitas hoy 3 · visitas total 1.744

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 22/01/2018 09:52

Url: http://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=15284

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 21:03

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar