Cerrar

es | val   

Entrevista a Mathieu Carenzo, director general de Venture Hub

Amb motiu de les jornades «Business Angels Academy» que es van realitzar al CEEI Castelló els passats 30 i 31 de març, vam tindre la oportunitat de realitzar algunes preguntes a Mathieu Carenzo, director general de Venture Hub, punt de trobada entre inversors, emprenedors i innovadors.

En esta jornada es van donar les ferramentes bàsiques que necessiten els inversors privats interessats en invertir en empreses incipients i startups per tal d’optimitzar la seua probabilitat de tindre èxit a l’hora d’invertir en nous projectes innovadors.

Mathieu, per als inversors en ocasions ha de ser difícil, segons el seu perfil, evidentment, invertir en empreses que estan naixent (les «startups»); han de tindre certs temors.

Per descomptat que sí, són inversions que necessiten un tipus d'anàlisis diferent als que estem acostumats a utilitzar a l'hora d'analitzar empreses més grans. Alguns criteris d’avaluació són pareguts, mentre que d'altres han d'adaptar-se a la realitat d'un equip de dos o tres emprenedors amb una gran quantitat d’energia, molt de coneixement i una idea nova. Òbviament això és molt diferent a invertir o comprar accions d’empreses de l’IBEX. La millor manera, i l’única, per fer desaparéixer este temor és la inversió i aprendre que es tracta d’un altre tipus d’esport.

Què vau fer en estes jornades?

En estes jornades vam mostrar tres formes diferents d’aprendre i intercanviar. La primera, mitjançant conferències en les quals vaig donar als participants informació i coneixements que normalment desconeixen per a este tipus d’inversió; una segona forma de treballar a través de casos d’estudi, és a dir, eixint d’eixa lògica «universitària» en què tens un professor i un grup de gent escoltant. Del que es va tractar va ser de generar molta interacció i participació per tal d’analitzar exemples tipus d’inversió, que solen ser les inversions que es proposen a inversors privats, també coneguts com Business Angels. Per últim, una tercera forma, molt més interactiva encara, en la qual vam aprofitar les empreses i els projectes que els CEEI estan identificant per fer un minifòrum on algunes empreses van presentar-se a estos inversors. D’alguna forma el que es va aportar va ser coneixement, exemple i posada en pràctica del que és el procés d’inversió en startups.

Què és el primer que recomanes en les jornades que realitzes als inversors que hi són presents?

Els recomane que mai no invertisquen únicament en una startup, perquè com comentava abans en la comparació amb l’esport, al final invertir en startups és un esport que implica més risc que altre tipus d'esports. Per tant, un inversor privat, un Business Angels, ha d’invertir en diverses empreses perquè les que no funcionen no li afecten en el seu afany d’invertir i en el seu rendiment econòmic. De manera que ha de diversificar les seues inversions. Invertir en diverses startups permet que una que funcione molt bé vaja d'alguna forma balancejant una altra que no va tan bé.

S/V
visitas hoy 1 · visitas total 2.886

Usuario: paloma

Empresa: Centro Europeo de Empresas Innovadoras de Castellón (CEEI Castellón)

Canal: CEEI Castellón

Fecha publicación: 24/11/2016 11:15

Url: http://ceeicastellon.emprenemjunts.es/?op=8&n=13076

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 16:58

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar