Entrevista a D. Rodríguez i A. Virlan (Catness Game Studios)
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Castellón (CEEI Castellón)
Publicado el martes, 07 de marzo de 2017 a las 10:19
Alberto Suárez (Radio Castelló-SER) va entrevistar David Rodríguez i Adrián Virlan, de Catness Game Studios el dimarts, 28 de febrer de 2017 (escoltar l’entrevista):
Com i per què va nàixer esta empresa de videojocs?
Tot va començar fa quasi 3 anys. Nosaltres som estudiants de Grau en Videojocs a l’UJI (Universitat Jaume I) i fèiem alguns projectes per a classe, els milloràvem per anar un poc més enllà i vam fer diverses proves de concepte. Realment sabíem que volíem dedicar-nos a això, de manera que entre segon i tercer de carrera ens diguérem que haviem de dur endavant un projecte més important i vam començar a definir un primer prototip d’un videojoc. Som programadors, així que ens vam adonar que necessitàvem una tercera pota, la part artística: Adrián. Contactàrem amb ell, perquè el coneixíem des de fa anys (no molt profundament però sí teníem amics en comú). Vam anar creixent en paral·lel professionalment i a la fi els nostres camins es van creuar per una necessitat, que era el que faltava per posar en marxa l’empresa.
Què esteu fent ara? Ja teniu el vostre primer videojoc? Ja esteu a les plataformes?
El videojoc encara no està terminat. El seu nom es Hive, i es tracta d'un joc multijugador en línia de dispars en «scroll horitzontal», la càmera enfoca de costat i, a més, en 3D. Són 2 equips de fins a 5 jugadors, i el teu equip ha de matar els de l’altre equip, però també hi ha altres modes de joc on has de conquerir algunes zones del mapa o per objectius.
Al cap i a la fi, tots els jocs són iguals. Quina és la diferència del vostre?
Hi ha molts jocs de tirs i herois on cadascun té les seues habilitats, però en el nostre hem canviat la càmera i hem fet que el mapa siga un hexàgon. Cada costat d’este hexàgon té una gravetat perpendicular a eixe costat, de manera que quan vas movent-te pel mapa i canvies de costat, la gravetat també canvia, cosa que afecta els dispars. Aconseguim augmentar la dificultat, i això és un repte per al jugador.
Tindreu molta competència. El que preteneu fer amb Hive és a nivell internacional?
El tema és arribar al nostre públic objectiu, que és l’internacional. Nosaltres ens enfoquem cap a Europa i els Estats Units. Arribar allà, a un mercat que està quasi sobresaturat d’altres videojocs i que a més té un pressupost enorme, amb equips de treball de 200 persones que fan autèntiques passades de videojocs. Intentem agafar l’originalitat de qualsevol punt del videojoc, cuidem molts els detalls.
Quant de temps porteu amb l’empresa, Catness Game Studios?
Al voltant de dos anys i mig.
Esteu preparant eixe videojoc en dos anys?
Som un equip xicotet per a un projecte amb unes dimensions considerables respecte al que va començar sent, ja que ha anat evolucionant. Sempre van sorgint noves idees que tal volta podrien condicionar l’èxit del projecte.
Esteu tenint ja reconeixements?
Sí, des de fa aproximadament any i mig, quan vam fer conéixer un poc el projecte, i l’hem presentat en diversos esdeveniments per Espanya. Així com també a través de les xarxes socials, on anàvem publicant contingut recent que aportàvem al desenvolupament del joc. I sí, a poc a poc ens van anar coneixent. Jo mai hauria pensat que arribaríem fins ací. És una sensació molt bona que la gent et reconega quan vas a fires i esdeveniments.
Us han triat en el Games Camps de València.
Sí, va ser fa unes setmanes, i realment va ser una sorpresa per a nosaltres, encara estem en transició. En realitat ha sigut una selecció d’uns 150 videojocs, i han triat 3 equips. Ens han concedit 10 mesos d’assessorament i espai en Lanzadera.
Qui sap si algun dia us anireu a Silicon Valley o San Francisco.
De fet esta setmana se’n anem a San Francisco.
Ja os volen comprar?
En això estem...
Us agradaria obrir-vos i no dedicar-vos només al món del videojoc?
Sí, la setmana passada vam estar en Cevisama intentant entrar un poc en este sector, ja que s’hi pot aplicar la mateixa tecnologia que utilitzem a diari.
07/03/2017 10:19 | AdminCs
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Castellón (CEEI Castellón)