Cerrar

es | val   

Aprovat el Pla Director Smart City d'Alcoi

La ciutat s'ha posicionat com una de les ciutats intermèdies espanyoles més avançades en aquest àmbit

Ajuntament d'Alcoi

Ajuntament d'Alcoi

Publicado el viernes, 08 de junio de 2018 a las 12:56

Mostrar ampliado

Plan  Director Alcoy Smart City

Plan Director Alcoy Smart City

Aprovat el Pla Director Alcoi Smart City per uninimidad. De les accions proposades pel pla, algunes ja s'han realitzat, i altres estan en marxa o planificades. Cal recordar que Alcoi ha estat seleccionada per la Comissió Europea per al projecte d'assessorament "Digital Cities Challenge" i la Diputació d'Alacant l'ha nomenat ciutat pilot en aquest tema.

El «Pla Director Alcoi Smart City» és l'instrument que ha de dirigir, de forma continuada, les accions de Govern per concretar i definir un model de ciutat intel·ligent, que pugui evolucionar amb els temps. El full de ruta s'estructura segons projectes o iniciatives individuals que atenen reptes concrets, identificats durant la fase d'anàlisi del projecte i que s'agrupen segons continguts lògics, que s'agrupen sinèrgicament i que pretenen donar solució a reptes identificats, bé a través de tecnologia, bé a través de l'ús innovador dels recursos disponibles.

Aquests projectes i reptes es divideixen en les àrees de Salut i Esport; Mobilitat i Transport; Dinamització Econòmica, Turisme, Educació i Joventut; Medi Ambient; Eficiència i Energia; Cultura i Reptes Socials.

El «Pla Director Alcoi Smart City», a més d'accions i reptes, inclou entre d'altres, una estructura organitzativa, indicadors, projectes estratègics relacionats i una planificació temporal dels diversos projectes i / o reptes.

L'alcalde, Toni Francés, destaca el repte conjunt que suposa ser una ciutat intel·ligent: «Alcoi canvia per oferir-nos més possibilitats. Una Smart City és una ciutat que satisfà les necessitats de les seves generacions actuals i futures. Una ciutat compromesa amb el seu entorn: eficient energèticament, sostenible mediambientalment i compromesa amb els elements culturals i històrics ».

Diversos dels projectes i accions incloses en aquest pla director ja estan en funcionament: el projecte Àgora, la iniciativa ÁgoraLab, la plataforma TicketAlcoi, la càtedra Smart City amb l'EPSA, la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Alcoi, projectes d'eficiència energètica, la aplicació web de Rutes Saludables o el portal Alcoi SmartCity des d'on el ciutadà pot contribuir al disseny de la seva ciutat, conèixer els projectes en marxa i tenir accés a la totalitat dels mateixos i al propi document del pla director.

D'altra banda, l'alcalde, Toni Francés s'ha reunit aquesta setmana amb el vicepresident i diputat de Bon Govern de la Diputació d'Alacant, Adrián Ballester, per començar a veure les accions que la Diputació realitzarà en l'àmbit de la Smart City dins el seu projecte «Pla Estratègia Alacant Smart Province». Alcoi ha estat escollida ciutat pilot per posar en marxa aquesta proposta, que s'exportarà a la resta de municipis.

5
visitas hoy 3 · visitas total 1.798

Usuario: AdmonAlcoi

Empresa: Ajuntament d'Alcoi

Canal: CEEI Alcoy

Fecha publicación: 08/06/2018 12:56

Url: http://ceeialcoi.emprenemjunts.es/?op=8&n=16377

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar