Cerrar

'L'ABC de la innovació' arriba a Vila-real

El 14 de desembre, Focus Pime amb Fundació Globalis i Ajuntament de Vila-real

Publicado por AdminCs
jueves, 07 de diciembre de 2017 a las 09:31

La Biblioteca Universitària del Coneixement de Vila-real acollirà el pròxim dia 14 la jornada L'ABC de la innovació, que s'emmarca en el projecte Focus Pime i Emprenedoria, impulsat per la Generalitat Valenciana a través de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) i cofinançat pels Fons FEDER. La jornada será organitzada per la Fundació Globalis i l'Ajuntament de Vila-real.

La sessió, que es desenvoluparà de 9 a 14 hores, englobarà tots els agents de l'ecosistema emprenedor de les comarques centrals de Castelló per a promoure la innovació com a factor estratègic i contribuir a la competitivitat del territori.

El regidor d'Economia de Vila-real, Xavier Ochando, ha presentat la jornada hui dimarts, 5 de desembre, juntament amb el director de CEEI Castelló, Justo Vellón, i el president de la Fundació Globalis, Juan Vicente Bono, que han desglossat el programa de la sessió, que inclourà taules paral·leles sobre innovació social i empresarial, de la mà de representants d'entitats i empreses de diferents sectors, i sobre innovació en l'Administració, que comptarà amb la participació de l'alcalde de Vila-real i president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, José Benlloch. “A més d'exposar les seues experiències, es posarà de manifest el paper que exerceixen les administracions locals sobre la innovació en el municipi a través de la creació d'infraestructures, incentius fiscals a la innovació o programes específics per a afavorir-la”, explica l'edil, que recorda que “en el cas de Vila-real, comptem amb el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació des de 2011, distinció que vam renovar el 2015 i motiu pel qual seguim avançant per a mantenir-nos com un referent en l'àmbit de la innovació”.

Així mateix, la jornada comptarà amb la participació d'Alfons Cornella, un dels referents de l'àmbit de la innovació a nivell europeu i cofundador de Co-society, que oferirà una xarrada titulada Com innovar? El que he après en 20 anys, en la qual parlarà sobre la necessitat d'innovar per a adaptar-se als canvis en les preferències dels clients i a les noves prestacions tecnològiques, que se sumen a l'exigència de productes innovadors en els mercats globals per a poder seguir competint.

En aquest sentit, el director de CEEI Castelló ha assegurat que la innovació és “la principal font per a generar valor en el teixit socioeconòmic de qualsevol territori” i ha explicat que “allò arriscat és l'immobilisme, no tenir idees”. Per això, ha animat a assistir a aquesta jornada, “configurada com un esdeveniment molt interessant i en la qual s'afavorirà l'intercanvi de coneixements i experiències d'èxit”.
Tancarà la sessió el lliurament dels Premis Globalis, que concedeix l'entitat amb la col·laboració de l'Ajuntament, i que “reconeixen el component d'innovació de joves empreses i els esforços per impulsar noves iniciatives empresarials”, apunta Juan Vicente Bono. El primer premi estarà dotat amb 1.500 euros, patrocinat per Multiópticas, i hi haurà dos accèsits de 500 euros patrocinats per Dolors Cortés i Vidres. També es concedirà el Premi Trajectòria, patrocinat per la Fundació José Soriano, i el Vila-real Innpulso, que concedeix l'Ajuntament a la jove empresa innovadora del municipi que representarà a Vila-real en les diferents trobades organitzades en el marc de la Xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació. Els interessats en participar a la jornada poden inscriure’s ací.

Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa de la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE, concebuda per a dinamitzar l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana, amb la participació de tots els agents implicats. La província acull un total de vuit de les més de 20 jornades desenvolupades al llarg del 2017, a més de l'acte central, que va tenir lloc el 28 de setembre en el Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

S/V
visitas hoy 3 · visitas total 1.144

Usuario: AdminCs

Canal: CEEI Castellón

Fecha publicación: 07/12/2017 09:31

Url: http://ceeicastellon.emprenemjunts.es/?op=8&n=15039

Comentarios

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 16:12

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar